Kategorier
Naltafri

Hur jag har hanterat min klimatångest

Som många med mig var sommaren en skräck. Vissa ser det som en vilket otrolig sommar vi hade med väder. Jag ser den med skräck och hoppas dagligen att den aldrig kommer tillbaka. Kommer samma hetta önskar jag mig regn. Regn för att släcka bränder, så vi kan odla och att djuren överlever.

Hur hanterar vi klimatångest?

Jag har på riktigt mått jätte dåligt. Det har varit daglig ångest som säkert kan anses till gränsen till att det är sjukligt. Mitt sätt att hantera det hela på är att förbereda mig för det oväntade. Det har jag gjort långt innan sommarens hette och katastroflarm. Jag har preppat länge och det tycker jag är naturlig för att vi har ett ansvar att klara oss själva när samhället måste rikta sina insatser på de som behöver det allra mest. Men detta inlägg ska inte handla om prepping. Det ämnet har jag länge tänkt ta upp med er men lägger det lite på framtiden.

Så hur hanterar vi detta? Jag märker att det har skett en medvetenhet som gör att iaf jag tror på framtiden. Eldsjälar och förebilder som Greta får tid i våra späckade kanaler med ibland nonsens. Fast nonsens är det fluff som får oss att må bra också. Kattungar och valpar och andra gulliga djur gör oss glada. Inte alltför kul är det när inflytelserika kanaler i sociala medier sponsras och gör reklam för flygresor tvärsöver vår värld. Det pratas om att klimatkompensera. Som är till största del är green washing. Det kommer inte att finnas plats för plantera för det vi skulle behöva kompensera för. Men måste du flyga kompensera men välj helst ett annat sätt att resa tills vi löst frågan om flygets utsläpp.

Barnen

Jag har inte kan försvara att vi skulle åka på semester med flyg. Vi har rest innan vi fick barn och även en gång med Ruben. Det är underbart att resa men jag kan inte försvara det för Ruben att jag tar hans och hans barns framtid i från dem. Jag tänker att vi kan hitta på saker i vårt närområde och i Sverige. Vi har ett underbart vackert land!

Min klimatångest

Ja hur har det då gått med min klimatångest? Jag har inte sökt hjälp för den. Det jag har gjort att undvika att lyssna på P3 Dystopia. Det triggar min ångest även om jag tycker att det är en av de bästa podarna. Lyssna på den! Det jag försöker göra är att jobba med mina tankar och vara snäll med mig själv. Njuta av den tid jag har nu. Vad vet jag ska hända eller kommer att hända. Med det sagt så kommer jag att vara medveten och försöka vara så hållbar jag kan. Ta de diskussioner jag känner att jag mäktar med och jag hoppas att du gör detsamma.

Ett svar på ”Hur jag har hanterat min klimatångest”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *