Välj en sida

Så blev det äntligen helg igen och det bästa med helg är att få vara med familjen. Ja jag är nästan löjligt förtjust i min familj. i Fredags poppade vi popcorn och såg på Madagaskar. Så mysigt att krypa upp i soffan tillsammans efter veckan och på jobb samt förskola.

Lite tråkigt och lite roligt

Kanske behövs det tråkigt för att en ska uppskatta det roliga lite mer. Vi håller på städa ur vår lägenhet i stan. Vi valde att flytta till huset så fort vi bara kunde. I lördags var vi där hela familjen och städade Ruben städade toaletten med gott resultat. Han använde massa såpa och åkte över golvet på toaletten. Ja han använde faktiskt all såpa. Så idag bestämde vi att vi delar på oss så blir det nog effektivare.

Så idag söndag testade vi på att blåsa såpbubblor ute för att få dem att frysa. Vi lyckades med några. Kanske går det ännu bättre i ännu kallare väder. Kul grej men Ruben tyckte inte det var så kul eftersom det var rätt tålamodskrävande att få dem att inte spricka.

Vi gjorde enligt ett recept vi fick av en fotograf på Instagram 🙂

  • 6 delar vatten
  • 3 delar diskmedel
  • 1 del sirap
Såpbubbelbubbla

Sedan i god självhushållningsanda lagade jag kläder på morgonen. Fixade med fotogenlampan som veken inte har fungerat på. Så skönt att fixa saker som har så mycket kvar att ge. Läst många kloka som lämnat nyårs löfte om att inte köpa massa nytt 2019. Det är precis så vi ska tänka, vara rädd om det vi har och laga det som går sönder och hitta på auktion, second hand eller kanske loppis. Ärva saker är också bra, helst när en kan få kläder från någon som vuxit ur dem.

Önskar er ett fint slut på helgen och ni får bra med energi inför nästa vecka. För visst är det snart dags att peta ner några frön i jorden?