Om Naltafri

 

Naltafri, bakom namnet är jag Victoria. Namnet Naltafri föddes när jag skulle fundera ut ett lämpligt namn till mitt instagramkonto. Vid detta tillfälle bodde jag i Stockholm och ville på något sätt ta en del av mitt norrländska jag och den frihet jag känner när jag är ute i naturen. Så nalta betyder lite, lite grann och fri vet ni ju vad det står för. Naltafri har fått mig att komma tillbaka dit jag hör hemma.

Tillbringa tid i naturen har jag alltid varit en del av mig. När jag först flyttade till Stockholm sökte jag efter en plats att få vara själv i skogen men hittade ingen. Så min tid i Stockholm tog bort en del av det jag älskar, närheten till naturen, men den gav mig gåvor som jag evigt tacksamma för. För i Stockholm blev jag kär i min man och nu har även han blivit norrlänning. Tillsammans har vi vårt barn Ruben som lyser som solen.

När vi väl bestämt oss för att lämna storstan för Norrland började också jakten efter ett boende. Vi var på otaliga visningar innan vi hittade vår plats. Först tänkte först inte titta på denna gård då den först inte tilltalade oss. Men så fel vi hade, så fort vi satte vår fot här visste vi att att det var hemma. Efter lite budgivning blev det vårt. En liten gård med åkermark och skog. Här bygger vi nu relationer till människor, odlingar, flertal djur har flyttat in och vi passar på att njuta av lugnet.