Om Naltafri

Naltafri, namnet föddes när jag skulle fundera ut ett lämpligt namn till mitt instagramkonto. Vid detta tillfälle bodde jag i Stockholm och ville på något sätt ta en del av mitt norrländska jag och den frihet jag känner när jag är ute i naturen. Så nalta betyder lite, lite grann och fri vet ni ju vad det står för.

Personen bakom Naltafri är jag Victoria och Naltafri har fått mig att komma tillbaka dit jag hör hemma. På gymnasiet gick jag konst & form vilket var några år av fantastiska möjligheter till skapande och tonårsångest. Dock valde jag att lämna min konstnärliga stig och ta mig an den mer enligt mitt dåvarande jag, ett mer verklighetsanpassat arbete som sjuksköterska. Genom mitt yrkesval har jag träffat så många otroliga människor och lärt mig så mycket om livet. Jag har fått rädda liv och sett liv slockna. Fast hela tiden har konstnären i mig gnagt, och lite har jag alltid fotat och målat men aldrig låtit det ta mig någonstans. Naltafri har gjort att jag delar med mig av mina foton av mestadels natur till andra människor i hela världen vilket är rätt häftigt.

Att tillbringa tid i naturen har jag alltid varit en del av mig. När jag först flyttade till Stockholm sökte jag efter en plats att få vara själv i skogen men hittade ingen. Så min tid i Stockholm tog bort en del av det jag älskar, närheten till naturen, men den gav mig gåvor som jag evigt tacksamma för. För i Stockholm blev jag kär i min man och nu har även han blivit norrlänning. Tillsammans har vi vårt barn Ruben som lyser som solen.

Så för mig är Naltafri en frihet både till naturen och mitt konstnärskap som jag hoppas på få utveckla mer med tiden. Naltafri har hjälpt mig att reflektera över vad jag vill och det är ett stilla liv med utrymme att växa i närheten av naturen och de jag älskar.