Kategorier
Gården

Ladugård, jag och Ruben

I helgen så var vi ute på lördagen hela dagen i vår ladugård. I vår kommer det att flytta in hönor förhoppningsvis kycklingar. Fast det är en hel del jobb kvar. Taket i blivande hönshuset är dåligt det är stora hål och det är även golvet på logen. Så som ni förstår behöver vi byta det.

Renovera en Ladugård

Ja det är ju nytt för mig. Jag har inte renoverat mer än tillsammans med min man vår lägenhet i Stockholm. Men det som är kul med en ladugård är att det är redan snett och vint. Det är inte alltid så noga mer än funktionen.

Renovering i ladugården
Fullgång med att skyffla

Det jag använder mig av är sunt förnuft, det som har stått längre än hur gammal än jag kan nog stå ett tag till. Det har satt sig. Det sitter. Klart kommer vi att ordna upp det som behövs och vi kommer mest troligt att behöva hjälp med flera saker. Som tur är har jag en pappa som byggt en del och en bror som är rätt bra och klok. Så finns det goda internet att googla runt. Vi har ett bibliotek fyllt med massa bra böcker.

Kanske ni kommer att kunna hjälpa oss med en del frågor på vägen.

Psst. har ni sett vilka fina dörrar som ligger som golv nu uppe på logen. Ja det stämmer jag tänker rädda de som kan räddas. Jag hade hoppas på kunna ta in original dörrarna som ska sitta in till vardagsrummet men de ser nog för slitna ut men vem vet de kanske går att väcka liv i.

Hur blev det så här?

Ja, hur blev det så här att jag startade en blogg i Stockholm som handlade om friluftsliv till att vi idag bor på en gård och det till större delen kommer att handla om livet på gården. Ja för att livet förändras. För i det stora hela var detta vår dröm. Vår dröm om att få vara nära naturen. Ge tillbaka till naturen. Så jag hoppas att ni väljer att fortsätta följa oss på denna resa. Hoppas ni vill se hur det går för oss med olika projekt, när djuren flyttar in och hur vi lär oss med allt nytt.

Jag & Ruben inspekterar hur vi ska lägga upp arbetet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *