Kategorier
Små äventyr Växter - Örter

Svamplockning

Jag önskar i bland att jag skulle kunna skriva ner alla mina tankar direkt jag får dem. Har dock inte alltid så mycket tid som jag skulle önska. Nu har jag påbörjat en fördjupningskurs i intensivvård och den får mig att tycka om mitt jobb ännu mer. Fast det kräver också lite mer av mig.  Dock är naturen och friluftslivet där jag vill vara och det är där jag tillbringar min lediga tid. 

I måndags var vi alla tre lediga i familjen och tog oss en tur ut i svampskogen. Vi åkte till Gämmaren som ligger mitt i ett bostadskvarter och här har vi varit flera gånger tidigare. Här finns en varierad skog och du kan hitta mycket svamp. Jag hittade Karl Johan, trattkantareller, blodriska och röksvamp. Sedan fanns det massa mer men där där tar mina kunskaper stopp och jag hade tänkt att lära mig en svamp i taget. Hur tänker ni kring svamp?

Jag glömde fota just den svamp jag plockade för jag blir så exalterad när jag hittar svamp. Tycker att det är som skattjakt att gå i skogen och leta.

Mitt älskade barn är duktig på att hitta svamp och tyckte att det var kul att få plocka.

Vi avvek från stigarna för att leta svamp men jag skulle bara rekommendera att gå fritt i skogen om ni känner en säkra på att orientera er. Det är så lätt hänt att gå vilse. När en sen är vilse är det lätt att gå i cirklar, detta sker såklart omedvetet.

Runt Gömmaren finns det flera fina platser att stanna och ta en paus men vid parkeringen finns det lite bord, bajamaja och plats för att slänga sitt skräp. Passade nämligen på att plocka skräp i skogen också…

Jag hoppas på en svampplockardag igen innan det blir för kallt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *