Kategorier
Små äventyr

Paradiset

Efter att jobbat natt i två veckor så är jag äntligen ledig 2 dagar. Jag fick det jag önskade mig, en dag i skogen med familjen. Vi åkte till Paradiset som ligger i Huddinges kommun och det är tredje gången vi är här.  Så det visar på att vi tycker om att åka hit. Det är ett välordnat naturreservat som har underhållna rastplaster med ved, uppmärkta leder och vacker natur. 

Vi parkerade vid raststugan som har öppet på söndagar och då finns en brasa tänd och ibland våfflor. Hit kan du också åka buss, finns två busslinjer som passerar 709 och 865. Busshållplatserna ligger inte i direkt anslutning till reservatet så det blir lite extra vandring.
Vid raststugan finns också karta, vattenbrunn, torrdass, eldstad och flera rastplatser att sitta på. Information om Paradiset finns på deras hemsida

Runt i reservatet finns det ett torp att hyra. Det finns en koja med kamin som det gäller först till kvarn att övernatta i.

Vi valde även denna gång att gå sameslingan som är på 5 kilometer och som det tyder på en rundslinga. Sameslingan passerar förbi två sjöar, Trehörningen och Långsjön. Tre etapper av Sörmlandsleden knyter an till Paradiset, se karta.

Terrängen är mestadels lätt att ta sig fram i. Vi tog till vänster vid raststugan och vandrade upp till vindskyddet vid Trehörningen. Ruben kunde utan problem gå själv. 

Vi träffade på flera trevliga vandrare ute i skogen denna dag. Vi alla trotsade de tunga mörka molnen med regn. Vi hade tur för värsta skuren kom när vi satt i vindskyddet.

Vi improviserade en regnjacka jag och Ruben då vi inte orkade ta på våra. Funkade för lite skvitter iaf. Hade nog inte hållit för några större skurar. 

En olycka händer så lätt… Som jag skrev tidigare är stora delar av leden lätt gången terräng men vissa delar är fulla av rötter och hällar. Med regn blir det halt och med lite otur så är olyckan framme. Tur att jag tog med första hjälpen med mig. Hade först tänkt att lämna den hemma, då vi ändå bara skulle ut en kort tur. Fast det är inte längden på turen som avgör när olyckan är framme… Det gick bra, men lite plåster behövdes. Det påminde mig om att jag ska göra ett blogginlägg om mitt första hjälpen, en läsare har önskat sig det av mig. 

Vi hittade massa mogna och goda blåbär. Skogensskafferi är underbart! Det är en härlig aktivitet för ett barn att roa sig med i skogen. 

Eller att rida häst på en pinne. Jag tror att skogen är bra för både vårt och barns fantasi. I skogen har jag och Eric våra bästa samtal där vi pratar om allt möjligt. Denna gång pratade vi om föräldraskap och vikten att investera tid i sina barn, ge dem självständighet och trygghet. 

God tur på er! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *