Kategorier
Matlagning Små äventyr

Årstaskogen

Idag är jag och Ruben lediga. Först hade vi tänkt att cykla någonstans idag men det har varit några tuffa veckor efter semestern. Vi har inte hunnit få vara tillsammans så mycket som vi vill. Mitt jobb som sjuksköterska har varit den värsta sommaren under min karriär. Så en dag med min älskling är välbehövlig.

Så vi tog våra ryggsäckar och gick till Årstaskogen. Det är ett område med stigar, kolonilotter, trollskogen och vetter mot Mälaren som ligger mellan Södermalm och Årsta. Till Årstaskogen tillhör Årsta holmar och på dessa finns mestadels lövskog. På ena finns det Årsta holmars konferens och pensionat. Till Holmarna tar du dig endast med båt. Stockholms stad vill göra Årstaskogen med Årsta holmar till naturreservat och de kommer att ha en undersökning i slutet av augusti så bor du i trakten gå in och svara.  

Det jag och Ruben gjorde i skogen var att laga pannkaka på vårt Trangiakök. Till det vispade vi grädde genom att skaka en burk. Vi hade med oss hemmagjord sylt, granskottssirap och svenska jordgubbar. 

Pannkakssmeten hade vi gjort innan hemma och hade med oss i glasflaska. Tips är att ha i lite vanilj i smeten då smakar de tom. ännu bättre.  Här mitt recept på pannkaka:

  • 3 stycken ägg, från frigående
  • 6 dl havredryck
  • salt
  • 2 och en halv dl vetemjöl
  • 5 msk smör
  • Bourbon vaniljpulver

Sedan de torra ingredienserna, vispa och tillsätt resterande av havredrycken. Stek och njut!

Efter maten lekte vi i trollskogen. Det är en liten gömd lekpark med troll och svampar. 

Äventyr- och friluftsliv behöver inte vara stora som flerdagsturer i alperna utan de kan vara vardagliga tillfällen att fyllas av energi. Klart att vi drömmer om flera och större äventyr men alla kakor i bruken smakar gott.

Ta en dag en kväll och ät mat ute! Gör det så lätt som möjligt så blir det oftast både roligt och gott. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *