Internationella kvinnodagen

Så är det 8 mars och kvinnodagen. Jag har mycket att säga om feminism och jag har mycket att säga om hur jag önskade det såg ut. Men jag har mycket att säga om hur jag känner hopp. Fast här i mitt eget forum på bloggen har jag valt att inte prata om politik eller feminism även om jag anser det viktigt. Det är viktigt för jag vill ha en jämlik tillvaro. För mig, för mitt barn, min man och alla er andra. Och idag kommer jag att hylla kvinnor i min närvaro och kvinnor som inspirerar mig.

profilbild på victoria

Kvinnor som inspirerar mig

Monasofi, min kollega, min chef och jag ser dig som min vän. Vi lärde känna varandra i höstas då vi började på samma arbetsplats. Fann direkt att detta är en kvinna med båda fötterna på jorden och en ärlig människa som går att lita. En person som jag känner stolthet över att få kalla min vän. En person som står stark när det stormar och vågar att stå upp för sig själv och andra. Hon fotar även och helt klart värt att följa hennes instagram @photobymonasofi

Jag brukar lyssna på Sara Bäckmos poddar och följer hennes sociala medier
Det är inte bara att Sara har en underbar trädgård men en massa tips, skriver inspirerande och lärorika böcker. Jag delar även många av hennes åsikter med barnuppfostran och syn på livet. I fall det jag tagit del av i hennes diskussion med tex. farbror Grön.

Det finns även ett initiativ med ett instagramkonto som heter kvinnligasjälvhushållare
Finns även en facebookgrupp med samma namn och för mig som är novis är detta magiska vattenhål att få kunskap och gemenskap. Det är god stämning och jag upplever att alla frågor är tillåtna. Med en initiativtagaren Fruwheeler

Anna på Hyltbacken hittade jag på instagram och tar del av hennes vardag och blir så glad för hon lever sin dröm med hunddagis. Det lär mig att vi kan leva vår egen dröm bara vi vågar. Tack Anna för att underbara bilder du delar på dina dagisbarn 🙂

Glesbygdsromantik har varit och är en inspirationskälla för mig. Att flytta, att bo på landet, uppfostra barnen närmare naturen och lära dom hur livet fungerar. Det är så nära mina egna tankar och filosofi i livet Just nu har du delat med dig om din kamp och jag kan bara sända att styrka och positiv energi till dig och dina. Du är en kämpe!

Sedan är det en person till som har en extra plats på min lista över kvinnor som inspirerar mig. Det är Malin @vildmara som är klok och delar alltid med sig av sin kunskap till mig det är så uppskattat och glädjande med en människa som dig!

I fjol blev jag omnämnd som friluftsbloggare i Lanclins blogg. Linnea har många bra tips om friluftsliv och mycket bra tips gällande barn och natur.

Så hoppas jag vi når hamn med kampen och vi alla ska få leva på samma villkor. Att vi får leva i en värld med schyssta villkor och en trygg värld för våra barn.

1 reaktion på ”Internationella kvinnodagen”

  1. Monasofi Wallinder

    Du är mycket inspirerande själv Victoria en förebild med ditt modiga och starka sätt att vara. Vi har lång väg kvar men inget är omöjligt. Och utmaningar triggar …..

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *