Kategorier
Odling

Grukplanta- vilken zon är vi i?

Nu när vi haft en sommar som vissa nätter räknades som tropiska är det inte konstigt att undra är vi i samma odlingszon?

Odling i zon 5

Jag bor numera i zon 5 och här har vi en kortare odlingssäsong än andra delar av landet. Men frågan är hur är det med zonerna idag? Kommer de att förändras eller är det bara jag som är nojjig. Tänker iaf inte oroa mig nu. Utan ta sommaren som den kommer. Förra sommaren trots hettan kunde jag skörda både rödbetor och morötter ute vid stugan. Så jag lever på hoppet och kunskap jag läst mig till och fått från andra odlare på olika sociala medier.

Bild på en gurkplanta

Odlar rookie

Så min strategi både som ny odlare och utifrån klimat så provar jag att så vid olika tidpunkter för att se vad som fungerar. Så nu är min gurka på gång att växa upp. Och nästa omgång jag sår kommer det att vara nu när det är enligt vår ”zon”. Chili och paprika är också omplanterade och växer så att det knakar. Har några tomatplantor också som är på gång. Så kul med alla små plantor som växer till sig just nu.

Hur tänker ni kring er odling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *