Kategorier
Gården Slow living

Riva, riva, riva och bygga upp

Just nu är det i riva fasen i ladugården och helgen så var det så skönt att vara där ute. Jag fick en hel del tid för mig själv då Eric och Ruben gjorde andra saker.

Egentid

För mig är det viktigt med egen tid för att fixa att vara en bra människa. Förstår att vi alla har olika behov att detta. Om jag inte får den tiden blir jag lätt irriterad och har ytterst lite tålamod. Som tur är har jag en bra familj som nästan alltid respekterar detta och det gör mig lycklig in i själen. För hur hade det varit om vi inte såg varandra och gav varandra det vi behöver. Jag hoppas att jag ger detsamma till Eric och Ruben.

Projekt ladugård

Så min egentid gick till att riva i ladugården och det är för mig verkligen egentid. Koppla bort allt och bara arbeta med kroppen. Kanske är det ännu viktigare nu när jag inte har ett fysiskt arbete.
Det som var kul i helgen var att det släppte. Ja alltså hur jag skulle göra. Jag har skyfflat halm och kutterspån i stora påsar för att sedan bära ned och ut dem. Nu har jag istället valt att bara ösa ner allt till rummet under och ta skottkärran sen och köra ut det. Kanske låter som en självklarhet men för mig som det är första gången som jag håller på själv tar det ett varv till. Men det var av fördel att jag gjorde så här så att jag kom åt och ta bort plankorna som är golv/tak.

Katt och matte som river i ladugården

Lill-Månke är med som den huskatt han är. Älskar den där lille katten så mycket. Han är allt en kan önska sig, snäll, tillgiven och han är tuff. Han har jagat bort grannkatten som är bra mycket större än han och vuxen. Han bevisar att det sitter i huvudet inget annat 🙂

Tiden

Hur ska tiden räcka till? Jag räknar och funderar hur jag ska hinna allt jag vill. Hur ska jag få ihop allt men jag känner inom mig att det finns massa tid. Just nu sitter jag här och skriver med er. För att jag vill ta den tiden. Jag vill förmedla mina tankar, framgångar och motgångar med er. Tänker och hoppas att det ska hjälpa någon , kanske inspirera någon att prova något annat, gå ut i skogen eller prova att odla? Kanske bli mer hållbar.

Vill ni ha mer tips om hållbarhet? Eller kanske ni har superbra tips till mig dela gärna med er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *