Kategorier
Odling

Hydroponisk odling

Ni som har följt mig ett tag vet att jag har hållit på med hydroponisk odling ett tag. Det har varit ett bra tillskott helst under mörka tiden under året.

Skönhetslyft på den hydroponiska odlingen

Jag byggde en hydroponisk odling med hjälp av en blomlåda och frigolit som ni kan läsa om här. Det har varit helt okej med en vit låda men nog är det lite tråkigt. Så jag har snyggat till den med gamla plankor:

Med gamla plankor som jag har hittat i ladugården.

Vad har jag odlat

Mesta dels har det odlas sallat i den hydropniska odlingen. Jag har inte valt att skaffa en pump och därav har det inte heller blivit så många andra sorter. Har odlat portlak och vissa kryddor också men är nog mest uppskattat med sallat. Men i vinter har jag faktiskt petat ner några citruskärnor och de har trivts i den hydroponiska odlingen. Så häftigt att se. Har nu planterat dem i jord och hoppas på få fina växter.

Jag har nyligen satt igång en ny omgång med sallat. Sommar kommer den att få flytta ut och kanske jag experimenterar med andra sorter också. Förra sommaren satt jag stevia i den och den växte också till sig fint. Vet inte hur mycket stevia vill ha syre. Det jag brukar göra är att vispa runt i vattnet för att öka tillförseln av syre.

Odlar du med hydroponisk teknik?
Jag drömmer om akvaponik och det vore kul att få ihop en sådan odling men har inte kommit it ännu. Kanske jag hittar ett lämpligt akvarium och slår till 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *