Kategorier
Matlagning Naltafri

Urban hiking

Eftersom jag och min familj bor i en storstad… I alla fall den största i Sverige. Så ville jag skriva lite tips om vad jag kallar urban hiking. 
För vi har en fantastiskt natur i och runt Stockholm. Det är lätt att ta sig med tunnelbana, buss, pendeltåg, spårvagn osv. Då staden inte är så stor så är avstånden ganska små och vi jämför med andra städer. Vi bor strax söder om stan och närmast för oss är Nackareservatet. I detta reservat finns bland annat sjöar som det finns möjlighet att paddla i, bada i och åka skridskor på vintern. Det finns eldstäder men ved får en ta med själv. Det finns bra med cykelvägar för att köra lite off road. Elljusspår med olika längd. Även golfbana med en liten restaurang och i Hellasgården finns bastu och fik. Reservatet har flera ingångar som är lätta att ta sig till beroende på vart en bor. 

Varför jag gillar att ta med hit är för att det är lätt att ta med barnvagn då jag behöver ha med packning. Ibland kan jag köpa färdig mat att ta med så är det ännu enklare med en lunch ute i naturen. Jag har lagat mat på mitt trangiakök och det har lockat andra besökare till att komma och prata med mig vilket är trevligt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *