Kategorier
Naltafri

Påskhelg med tanke på hjärtat

Hej,

När det är påsk är det vanligt att åka till fjälls eller träffa sin familj. Sedan finns det såna som mig vi som behöver jobba. Har jobbat sedan långfredagen på mitt jobb som intensivvårdssjuksköterska. Mitt jobb är kul på så många sätt väldigt omväxlande och jag vet aldrig hur min dag kommer att se ut. 

Tillsammans med mitt intresse att vara ut i naturen finner jag det tryggt med min utbildning i botten. Jag har årlig genomgång av HLR som bör vara en grundläggande kunskap hos alla, det räddar verkligen liv. Där jag arbetar krävs kunskap i EKG-tolkning och manuell defibrillering och läkemedelshantering.

Det som är viktigt är hjärtkompressioner av god kvalité och tidig defibrillering. Kom ihåg att Larma, är ni flera kan ni dela upp er. Finns instruktioner på 1177 både för barn och vuxna. Även bra att veta vad en kan göra om någon sätter i halsen. Ute på tur och på fjället kan detta vara avgörande för överlevnad även om vi hoppas på aldrig uppleva detta. Kolla med ditt jobb om de kan anordna kurser, eller gå ihop några kompisar och lär ej och håller på daterade. JAg har även ett andningsfilter som jag har med mig på min väska i fall någon faller ihop på staden. Inte ovanligt att individen kräkts eller vem vet om smitta osv.  

 

SAVE A HEART! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *