Kategorier
Små äventyr

Tyresta – Barnvagnslingan

I helgen har vi haft besök av en vän till mig från Norr. Det har varit precis det jag behöver efter mycket jobb och lite sömn. Vi har ätit, skrattat och bara tagit det lugnt. På Lördag eftermiddag åkte vi ut till Tyresta Nationalpark och gick barnvagnslingan. Nu var det ett bra tag sedan vi var där.

Ruben tog med sig sin springcykel. Eftersom det är så bra väg runt barnvagnsslingan så är det inte heller några problem att ta sig runt med en springcykel. Dock är det förbud att cykla där med stora cyklar. 

Ruben har länge varit intresserad av cyklar men har inte varit tillräckligt lång. Nu är han 2,5 år och lär sig att hålla balansen och glida fram. Det är så imponerande att se hur fort utvecklingen på ett barn går.

Det blev spontandans på en stubbe vid bäverdammen. Även detta en fantastisk övning för balansen. 

Bäverdammen, vi såg inte till bävern. Visste ni att bävern är Ångermanlands landskapsdjur? Visste ni också att när bävern gnager på ett större träd som de inte gnager genom helt väntar de på att nästa storm ska blåsa omkull det. De är inte heller ute efter hela trädet utan de mindre grenarna där i kronan.

Anka som kommer förbi och sa hej!

I Tyresta by finns det lite djur att titta på får, höns, hästar och ankor. Här har de också Café och lanthandel. Nu var allt stängt då vi var lite sent ute. För på dagen regnade det massor och var svårt att ta tänka sig att det skulle bli en sådan fin kväll som det faktiskt blev.

Tyresta by nås med buss från Gullmarsplan 807 eller 809 till Svartbäcken och då är det 2 km att gå till byn. Sen går 807 eller 834 ca en gång i timmen ända fram till byn. Kommer ni med bil finns det en stor parkering.

Har ni inte besökt Tyresta är det hög tid nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *