Kategorier
Matlagning Personliga tankar

Dagarna tre

I helgen har vi varit lediga tillsammans i hela tre dagar och det har bestått av massa jobb ute i stugan. Vi har nämligen tänkt att Ruben ska få en sandlåda och och rutschkana att åka i. Sen en rabatt att ha lite gott i som morötter, lite bönor och lite kryddor. Äventyren har bestått av leta daggmaskar, myror, spindlar och ödlor.

Vi har flyttat en hel del ved som min pappa har för att göra plats. Då hittade vi denna lilla ödla. De stod blixtstilla hur länge som helst innan den stack iväg och gömde sig. Så idag när jag fortsatte med veden så råkade jag visst få med mig ödlan och vips så hade den tappat svansen 🙁

Vi passade på att laga mat på Muurikkan idag. Det blev ett perfekt avslut på helgen. Få varva ner vid havet och elden är precis vad iaf jag behöver.

Eftersom helgen bestod av fokus på arbete ville jag göra matlagningen så lätt om möjligt men ändå njutbar. Jag gjorde en pytt på: lök, vitlök, champinjoner, paprika, inlagd potatis (och ja det blev gott) och kycklingfärs. Kryddade endast med salt och peppar enda jag saknade var färsk persilja då hade det varit perfekt. Serverade detta med vitlöks aioli.

Nu väntar en vecka med nattjobb och jag verkar inte vara byggd för att vända om dygnet. Kan inte sova och jag mår så dåligt i flera dagar efteråt med huvudvärk, illamående och framför allt ett riktigt dåligt humör. Värsta tycker jag är att jag inte har något tålamod med Ruben och det är inte hans fel, min lilla älskling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *