Kategorier
Odling

Bokashijord – jordfabrik

Jag har påbörjat två jordfabriker tidigare med bokashi men har inte hunnit att använda jorden. Nu såg jag ett tips som jag vill prova nu i vårsolen.

Nu när vi håller på rensa ur det blivande hönshuset har vi rensat ut massa gammal halm och spån. Helt organiskt material som jag har funderat vad jag skulle kunna göra med. Lägga på hög och vänta på att det bryts ned eller skulle de gå att använda i jordförbättring? Ja det återstå att se men jag tänkte jag provar.

Jag läste på någon blogg som jag tyvärr glömt vilken att använda sig av löv i svarta säckar på våren. Det kan ha varit hos Bokashi.se som jag läste detta. Men så här gjorde jag iaf:
1. Första lager med löv eller i mitt fall halm och spån.
2. Bokashi
3. Repeat 1 och sedan 2 till du fyllt säcken.
4. Jag använde en påsklämma för att försluta påsen.
5. Ställer säckarna i söderläge för mesta möjliga sol.
Och efter 4-6 veckor i solen ska detta bli jord om allt går som det ska! Vad tror ni kommer jag att lyckas? Ni som är duktiga på bokashi, vad tror ni?

Jag har även med en av de jordfabriker jag prata om först. Den har hängt med sedan lägenheten och hade börjat bli fin bokashijord. Min andra jordfabrik är ute i stugan och den ligger fortfarande under snön. Hoppas att det fungerar och jag får fin bokashijord tills odlingssäsongen drar igång på riktigt här.

Nu åker vi strax iväg på en minisemester till fjällen och ska träffa våra vänner. De är några av våra närmsta vänner som vi umgås med mycket i Stockholm. Dom har också lämnat Sthlm och bor i Kalmar, alldeles för långt egentligen från oss. Det är nog det värsta att flytta, att sakna vännerna. Men nu ses vi och det ska jag njuta av och försöka uppdatera er också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *