Arnäsleden – etapp 2

I Måndags fyllde vi upp kamelbaken och begav oss ut på vandring på Arnäsleden etapp 2 som går från Klingre till Lidböle fäbodar. Vi gick inte hela etappen utan hoppade på den via en skogsbilväg och vi hoppade av vid Långåkersjön.

Etappen är har behov av underhåll på flera sträckor. Det är spångar som är trasiga och flera som kräver underhåll samt skulle det behöva röjas lite sly vissa sträckor. Läser en på Hembygdsgården i Arnäsvalls hemsida så har de besiktat sträckan nyligen också sett samma behov.

Det är en lätt vandring där en passerar två tjärnar som har livliga fiskar i, bevittnade flera hoppande fiskar.

Finns vindskydd vid Rötjärn där även finns en spång ut till vattnet.


Den här vandringen hade vi med oss vår vän Therese och det var riktigt kul att få ha med en vän. Ruben har verkligen fastnat för Therese och tycker om att umgås med henne. Tänker att det är viktigt med andra vuxna i hans liv.


Hela vandringen avslutades här vid Långåkersjön där det finns en rastplats som det går att grilla bredvid. Det otroligt vackert vid sjön och solen värmer gott. Här kan en nog bada och nästa gång så ska jag nog göra det.
Som sagt det är en lätt vandring med en massa mygg så glöm inte myggmedel som vi gjorde. Vi stötte även på jordgetingar som Eric fick två stick av. Tack och lov för att han inte är allergisk.
Kul att upptäcka nya ställen på sin hemort.