Kategorier
Små äventyr

Vandring på Lotsstigen vid Skeppsmalen

I lördags härjade det sjukdom hemma hos oss då Eric insjuknade med feber. Så jag och Ruben åkte till Skeppsmalen med Nina & Ajax. Vi bestämde oss för att vandra längst lotsstigen. Det är en vandringsled som är totalt 6 km. Det finns lite avstickare tex till Vårdkasberget och Alkaberget men även lite andra små stigar.

Vi valde att ta oss upp på Vårdkasberget och njuta av en milslång vy. Det var förbaskat varmt och det tog på stor som liten i värmen. Just nu är det helt galet varmt oh torrt i Sverige och vi svenskar som gillar prata väder pratar mer och mer om vart är regnet? Nu behöver det nog regna i flera dagar för att det ska bli någon effekt.

Vy från Vårdkasberget vid Lotsstigen

Uppe på berget finns det grillring, ved och en bänk. Det finns också en karta över landskap som pedagogiskt visar vart du befinner dig i Öviks skärgård. En lånekikare men den har fått sig några smällar då den inte riktigt fungerar.

Vårdkasberget

Hit kommer vi absolut att återvända och gå hela sträckan men då behöver vi ha ett större förråd med vatten och en dag när det inte är lika varmt. Vid Skeppsmalen kan en stanna och äta vid Fiskarvistet.

Läs även om vår utflykt till Balestjärn och Balesudden