Kategorier
Personliga tankar

Sparlåga med fortsatta drömmar

Just nu går det inte snabbt. Det är lite på sparlåga. Vad är det då som händer. Jo jag passar på att ladda med massa information för att kunna utveckla mina planer.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Sparlåga

Att samla idéer på pinterester och läsa böcker går all fritid till nu. Jag läser Maria Österåkers bok om självhushåll och kan rekommendera den till oss som är nybörjare. Den tar upp självhushållning på ett sätt som inte är pretentiöst utan lättsamt. Hon skriver om allt från odling, djurhållning och kosmetika. Inser när jag läser boken att mitt intresse för att skapa själv räcker sig långt tillbaka. Än om det först i sommar jag odlat mina egna ringblommor till min ringblomssalva. Samlat kåda till kådsalva .
Även om det är på sparlåga livet just nu pågår så ser jag det som en uppladdning inför allt vi har framför oss.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Bild” alt=”En kort beskrivning av din bild” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” src=”http://www.naltafri.se/wp-content/uploads/2018/11/03112018-IMG_8654.jpg” /][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Vart min inspiration kommer ifrån

Den kommer ifrån Ruben. Ja han får mig att vilja så mycket mer. Jag vill att han ska få ha sitt eget smultronställe och odla sin egen tomatplanta. Att kunna bruka jorden och förhoppningsvis ha lite djur känns i dag som en lyx. Inte alltför länge sedan var det ett tvunget levebröd. Tänkt hur tiden har förändrats. Är det verkligen bra när det nya normala är besprutade grönsaker och frukt. Där ekologiskt är det som märks istället för att märka det som är besprutat. Skulle det bli ett annat val av konsumenten då? Vad tror ni? Visst är det konstigt att vi ska behöva göra det till ekonomisk fråga om att kunna äta bra mat. För jag förstår att en väljer det billigare alternativet är flera gånger dyrare. Kanske det går att byta ut några varor mot ekologiska och närproducerat?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][/et_pb_row][/et_pb_section]

Ett svar på ”Sparlåga med fortsatta drömmar”

Jag är helt övertygad om att det skulle bli annorlunda om man fick välja mellan ”normala” tomater och uttryckligen besprutade!
Men som du säger; så himla tråkigt att det blir en klassfråga. Jag som ensamstående, försöker verkligen att köpa ekologisk, närproducerat så mycket jag kan. Men det är tusanemej jäkligt dyrt… 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *