Kategorier
Odling

Sötpotatis – ett galet experiment?

Jag har aldrig provat innan och jag ingen aning om det kommer att lyckas. Men jag provar att odla sötpotatis i zon 5.

Sötpotatis som fått sticklingar och rötter

Här är en av mina sötpotatisar som fått stå i vatten med tandpetare för att hålla upp den i vattenglaset. Jag har använt mig av ekologiska sötpotatisar, både för att jag alltid försöker välja det och för att oekologisk sötpotatis kan vara svårare att få att gro pga behandling av den. Satte tre tandpetare i mitten av sötpotatisen och så har de fått så i vatten. Har bytt vatten för att förhindra att det ska bli någon sjukdom. Sen så har det kommit små skott som växt till sig. Det har tagit några veckor och inte alls snabbväxande alls.

Skott av sötpotatis

Så varje skott har fått rötter. Jag har tagit loss skotten från potatisen försiktigt och det har inte varit några som helst problem.

Sedan har jag satt sticklingarna i vatten och ska snart plantera dom i jord. Lever på hoppet att det ska bli sötpotatis men annars har det varit ett roligt experiment. Jag kommer att hålla er uppdaterade men framförallt på Instagram. Tror ni att det kommer att bli några sötpotatisar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *