Kategorier
Små äventyr

Gula leden – Örnsköldsvik

Igår efter att ha jobbat kväll och sedan dag brukar jag må rätt så dåligt. Är trött och har ofta inte så mycket energi. Detta är också en skön grej med nytt jobb i höst. Ska bli så härligt att få rutiner, jag hoppas att jag trivs med dom.

Så efter middagen och lite häng med familjen gav jag mig ut på en promenad upp på Åsberget via Hanverkargatan. Vid starten av gula leden vid centrum så finns klippan och det är en del bänkar och en grillring, förut fanns en stuga eller om det var ett vindskydd jag minns inte helt men det är tyvärr borta. Leden är bra märkt och det är en kanon bra stig för både promenad och trailrun. Det finns vindskydd längs leden och flera fina utkiksplatser. Här hittade jag också en lapp med reklam för Övikstrail i September blev sugen på att anmäla mig. Eftersom jag trivs bäst med att vara i skogen och att springa i skogen är något jag älskade när jag orienterade så kanske ska prova. Vad tycker ni?

Jag passade på att njuta av utsikten och ta lite kort.

När jag är ute och njuter av naturen här hemma så får jag en känsla av tillhörighet. Tacksam över att ha naturen så nära och att det finns människor som ger av sin tid för att märka upp underhålla och bygga längs lederna. Här i Övik är det inte alls samma folkmängd i skogarna som runt Sthlm och det passar mig utmärkt.

 


Stenåker eller djävulsåker som det också ibland kallas finns uppe på berget. Det finns ju några såna runt om Övik som inlandsisen har lämnat spår efter sig.