Kategorier
Naltafri

Vår första snöstorm på gården

Så har det varit snöstorm med klass tre varning. Det har blåst och kommit stora mängder snö.

Snöstorm på gården

Nu har vi varit med om den första riktiga snöstormen på gården. Nu är vi inne på vårt tredje år på gården och det har inte varit så mycket snö som nu. Visst har det stormat men inte som på denna nivå. När det blåser mycket sover jag alltid så dåligt. Jag blir orolig för djuren och allt annat möjligt. Blir orolig för min mamma som bor ute på en gård i en liten by själv.

Hur vi förberedde oss

Ja vad ska jag säga, de som känner mig så är jag väl en prepper. Har ett matförråd som vi fyller på och underhåller. Har frysen full med mat och så skafferiet. Så egentligen matmässigt inget men vi passade på att köpa lite mer godis och godsaker. Vi hämtade hem mer hö till djuren och ved. Så vi skulle ha om vi skulle inte komma oss ut och värme till huset. Jag har vatten jag på dunk alltid men fyllde upp några fler flaskor om det skulle krångla. Laddade batterier och powerbank. Laddade ner serier och film.

Hur blev det då?

Nja, det har gått bra med allt. Alla mår bra och vi har haft ström hela tiden, nätet har sviktat lite men inga större bekymmer. Förskolan har dock varit stängd två dagar så vi har jobbat/pluggat och lekt om vart annat. Sen såklart har vi skottat flera gånger.

Det riktiga problemet

Det som blev det största problemet är att i måndags blev det punktering på vår bil. Gick inte att laga däcket så nu blir det nya däck… Ja fyra stycken för så är det med fyrhjulsdrift. Nu är de beställda. Trist när de inte ens var gamla.

Det vackra

Även om det ställer till en hel del problem med mycket snö på en gång så är det vackert. Ligger som ett vackert marängtäcke över marken. Drivorna har skapat vackra skulpturer. Som den jag är så kan jag inte låta bli att uppskatta det hela.

Hur hade du det i snöstormen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *