Kategorier
Naltafri

Skogen som ger lugn & energi

När vi bodde i Stockholm var fristad att åk ut i skogen, vi vandrade och tältade en hel del. Nu bor vi på landet och kommer oss inte lika ofta ut.

Mitt i skogen

Vi har några favorit ställen som vi brukar åka till. De ligger inte så långt ifrån vårt hem och det finns också bra fiskevatten där. Vi har längtat efter att ta en tur men alltid något som kommer mellan. Så nu bara bestämde vi oss för att ta och åka iväg.

Väskan packad med pinnbrödsdeg, kaffe, varmchoklad och korv. Ja svårare än så behöver det inte vara.

Recept på pinnbröd:

– 2 dl vetemjöl
– 1/2 tsk salt
– 1 tsk bakpulver
– 1 dl vatten

Brasa i skogen

Vintern i norrländska skogarna

Nu har vintern kommit hit på riktigt, det är snö och det är minusgrader. När solen tittar lite svagt över horisonten är det så vackert. Himmeln skiftar i olika pastellfärger och snön glittrar. Det är lätt att förälska sig i vintern i Norrland. En annan sak jag gillar med att bo här är att vi inte är lika många som är på samma plats samtidigt. För mig att vara i skogen vill jag vara själv. Inte som de gånger vi trängts vid en lägereld i Tyresta. Det är vackra områden kring Stockholm men det är sällen en är själv.

Minns när jag först hade flyttat ner och gick i Nackareservatet men insåg rätt snabbt här kommer det aldrig att bli tyst eller att jag kommer att vara själv. För mig har det varit en trygg plats att gå till skogen för att hämta energi och samla min tankar. Det blev något jag prioriterade bort mina år i storstan. Turer vi gjorde i fjällen och resorna till Norrland var det som blev mina tillfällen av skogslugn.

Nyårslöfte

Jag brukar inte ge nyårslöften men ett löfte som ändå känns lätt att hålla är att vara ännu mer i skogen. Det jag längtar efter är både en solotur och att tälta med familjen. Har du något nyårlöfte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *