Kategorier
Odling Slow living

Hemmaodlat vilken ynnest att få dela med sitt barn

Att få äta hemmaodlat än om det är i en liten skala är det en förmån. Det är fascinerande att det har blivit så, förr i tiden var det en fråga om överlevnad och inte en fråga om lyx. Såklart handlar det om överlevnad för personer i världen. I Sverige kan vi idag odla för att det är lyx. Vi kan välja att odla av olika anledningar. Jag säger inte att det är lätt. Jag förutsätter inte att alla kan eller har möjlighet. Jag tror inte heller att det är lyx för alla i Sverige heller. Jag utgår bara ifrån mig själv och känslan av att få äta hemmaodlat är lyx. Odla på heltid som Sara Bäckmo behövs kunskap och beslutsamhet. För mig är det inspirerande att följa och jag suger åt mig massa kunskap för att använda mig av nu och till senare.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Bild” src=”http://www.naltafri.se/wp-content/uploads/2018/09/08092018-IMG_8165.jpg” alt=”Barn som håller i en paprika som är hemmaodlat” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Paprikan & treåringen

Ruben har sedan paprikorna utvecklas väntat och väntat på att de ska mogna. Tålamodet hos en treåring finns inte alltid där. Det här med odlingarna har ändå Ruben respekterat och låtit de vara till de är mogna. Förutom lite morötter men det är ju till för att ätas och jag förstår att han blir sugen för det blir jag med. Paprikan åt vi precis som den är utan att ens ha dressing till. Nu har vi en till som vi går och väntar på. Den här sommaren har varit väldigt varm och så snabbt försvann värmen också. Så paprikorna, chilin och tomaterna fått flytta in i sovrummet. Så får en göra när en bor i lägenheten. Drömmen är att få ha en plats för flera plantor utan att de ska behöva flytta in i sovrummet, tur vi har så mycket fönster i den här lägenheten.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Bild” src=”http://www.naltafri.se/wp-content/uploads/2018/09/08092018-IMG_8183.jpg” alt=”barn som håller i en paprika” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Planering för hemmaodlat

Målet för mig är att börja planera min odling inför nästa år lite mera. För hemmaodlat är ljuvligt för magen och naturen. Det jag funderar är på att göra om min bullet journal för att kunna hålla koll på min odling och på så sätt även se tillbaka på saker som fungerar och inte fungerar. En tanke är att göra en egen odlings bullet journal för jag tycker så mycket om konceptet med bullet journal det triggar mig kreativitet. Har ni bra förslag på bloggar och/eller böcker som skulle vara hjälpsamma i ämnet?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *