Kategorier
Gården

Städa så att det skiner med aska

Inte kan det väl vara så enkelt att använda aska?

Aska

Jo så enkelt är det faktiskt. Nu har vi fördelen att ha en kamin som vi eldar i och där med har vi också en del aska. Jag använder askan att rengöra braskaminen men också följande exempel som jag ska visa er.

Här bjuder jag på en bild på vår häll som behöver lite omvårdnad.
Jag har en lite burk med aska i köket. Tar en trasa som jag blöter en bit av och stoppar ner i askan. Sedan putsar jag hällen och avslutar med den torra delen av trasan för att få den att bli blank.
Här är resultatet. Jag är så nöjd med att ha hittat ett enkelt och billigt sätt att rengöra hällen. Sedan om det är smuts och fläckar som är svåra att få bort skrubbar jag bort dem innan jag städar med askan.

Så vad tror ni, skulle ni kunna tänka er att städa med aska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *