Kategorier
Små äventyr Växter - Örter

Nackareservatet med blåbär och svampspaning

Idag cyklade jag och Ruben till Nackareservatet, Söder om Söderbysjön. I skogen som breder ut sig här, finns det otaliga stigar och det finns en orange markerad stig. Vi gick på känn och hittade fina områden, rekommenderar endast att gå utan karta om du känner dig trygg. Även en kort utflykt kan göra att du går vilse. Var rädd om er!

Vi tänkte spana efter svamp men det var väldigt torrt och inte en svamp så långt ögat kan nå. Jag hoppas att när vi åker till Norrland nästa gång att vi hinner hitta lite svamp. 

Under vår spaning efter svamp hittade vi lite blåbär. Det är nog de sista för i år tyvärr. Vi fick ihop tillräckligt för en blåbärskaka som jag klurat ut recept på. Kommer i ett senare blogginlägg. Ruben hittade även en pinne som ser ut som en trollstav som vi tog med oss för framtida pyssel.

I skogen var det perfekt att öva på klättra. Det gör mig ännu mer säker på att vi ska börja med klättring så snabbt vi får. Hittat ett ställe som har klättringslekis från 3 år. Bara att vänta ett halvår!

Hoppas att ni haft en dag och haft lite vardagsäventyr. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *