Kategorier
Små äventyr Växter - Örter

I Skuleskogen bland harsyra och bäverdamm

Igår var jag och Ruben med en jobbarkompis och hennes hundar i Skuleskogen. Vi Gick från entré nord till Tärnättholmarna. Vid entrén finns det kartor över nationalparken. 
 


 

 

 

 

 

 

På vägen ut till holmarna passerar vi en bäverdamm där bäver lämnat synliga spår efter sig.

 

 

 

 

Naturen är så vacker att det gör ont i en. Det var spegelblankt i går och solen värme som om det vore högsommar. Blev lite sugen på ta ett dopp men det blev inget denna dag. Eftersom Ruben är 3 år så kan han gå en hel del själv och det gör han oftast springandes. Ibland så tar vi en paus och tittar på myror och spindlar. Ibland så leker vi inte nudda mark genom att hoppa på stenar och ibland är benen trötta och få vila på mammas rygg fungerar lika bra nu som förra året. Så mysigt att han fortfarande tycker det är okej att bli buren. 

Jag lärde Ruben om harsyra och han gillade att äta blommorna. Jag tycker det är viktigt att lära sig om skogen och allt mumsigt som finns där. Men även hur försiktig en måste vara att inte äta sådan du inte vet vad det är. Harsyra tillhör Oxalissläktet och jag älskar dessa blommor, jag två olika oxalis hemma en med lila blad och en med gröna och vita blommor. Harsyra kan du har i sallad eller bara knapra som du vill under skogspromenaden. 

 

 

Vi grillande lite korv ute men nu känns det lite läskigt då det är så torrt i marken. Jag hoppas att alla är försiktiga och ser till att elden är riktigt släckt innan den lämnas. Det kanske är en pekpinne men som alla vet sprider den sig väldigt snabbt nu och det känns så onödigt att skapa en skogsbrand.

 

 

 

Idag är vi också lediga och jag tror vi kommer att ta en dag i stugan och fortsätta göra i ordning inför sommaren. Önskar er en fin dag!

Ett svar på ”I Skuleskogen bland harsyra och bäverdamm”