Kategorier
Personliga tankar Små äventyr

Vi packar väskorna och åker till Lycksele

Vi som familj är ofta spontana och kanske lite galna i vissas ögon. Vi bestämde från en dag till en annan att vi skulle packa väskorna för att dra till Lycksele. För i Lycksele har min bästa vän delar av sin familj och de var där just då. För jag behövde träffa min bästa vän. Det är lite svårt att förklara men min kloka vän brukar alltid få mig att se saker på ett annat sätt och hon är alltid på min sida. Tänk vilken tur jag har att få ha dig i mitt liv. Vi har kanske inte känt varandra längst eller kanske är de som ses jämt men en sak är klar. Jag älskar dig min vän.

Vänskap & Föräldraskap

För jag behövde få prata med dig och få vandra längs Umeälven vid solnedgången med dig. Detta ger mig energi tills nästa gång vi ses. Vi delar syn på föräldraskapet, systerskapet och så många fler saker. Människor i sin omgivning som ger en energi de är guld värda med tanke hur svårt det kan vara att hitta vänner för livet. Det är en del av att flytta till en nya stad men ändå gammal för mig då det är min hemstad. Som idag då vi har sociala medier så finns det en större chans att träffa nya människor i en stad. Skrev ett inlägg efter en träffa med Friluftsföräldrar i Örnsköldsvik. Du inspirerar mig till att bli en bättre förälder med tålamod och mer närhet. Du bär dina barn utan att någonsin klaga och löser konflikter på olika unika sätt.

Umeälven

Naturlig lekplats

Som sagt att vara förälder är inte alltid är lätt. För oss att hoppa ur ekorrhjulet är naturen en bra plats att vara sig själv och finna ny energi. Det jag har märkt är att Ruben är så pass van att vandra och vara i skogen nu att det är en naturlig lekplats för honom. Uppfinningsrikedom som han behöver använda i skogen skiljer sig från att gå på en vanlig lekpark och kanske det till och med kommer ett litet djur när vi är i skogen.

En stubbe blir en platå att hoppa ifrån, under en sten hittar han en massa små djur, myror, skalbaggar och kanske en snigel. Ofta kommer vi hem med stenar och pinnar. Fast vet ni det roligaste är att Rubens mamma och pappa är också rätt bra på samla stenar.

Hitta fina stenar från olika platser är jätteroligt och något jag hoppas att vi alltid fortsätter med. När vi var i Spanien så kom vi hem med en hel påse fina vita stenar 😉 Det finns så mycket att göra i naturen och det är oftast så mycket lättare att springa där. För även om vi flyttat i från storstaden så bor vi i centrum och det är många begränsningar på hur en kan springa här. Än så länge har vi inte skogen som närmsta granne men jag väntar och längtar.

I Lycksele som vi åkte till på ca 2,5 timme över skogen från Örnsköldsvik var ungefär som jag minns det, men campingen verkar ha vuxit. Inte så konstigt med det då den ligger så vackert placerad vi Umeälven.

Vi hade sån tur att vi fick tälta på min kompis mammas bakgård. Så där hade vi helpension och till och med ström i tältet. Vi åkte och badade tog det lugnt. Sen att jag fick sitta och köra bil i en och halv timme för att få Ruben att sova efter allt stoj det är en annan sak. Nu när det är sommar, sol och mycket kompisar är det svårt för Ruben att varva ned. Någon fler förälder som känner så?

Efter dagarna i Lycksele visste vi inte vart vi skulle bege oss. Norrut eller kanske inåt eller söderut? Nja söderut hade vi inte pratat om men vi visste att fjällen ville besöka. Och i nästa blogginlägg tänker jag skriva om vår prestation fjällvandring, ni som följer mig på instagram har lite koll på vart jag har varit 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *