Kategorier
Små äventyr

Vikbottberget – Blixtar & dunder

Idag vandrade vi tillsammans med friluftsföräldrar i Örnsköldsvik till Vikbottsberget. Vi mötes upp vid Gullviks havsbadsparkering och följde de orangea/blå markeringarna som efter ett tag blir bara blå men den blå stigen är markerad att gå rakt fram, så den stig som svänger som ska vara orange enligt kartan är blå. Lite förvirrande men en bra markerad stig. Karta finns även vid parkeringen där det går att nå Ögeltjärnberget och Bergtjärnsberget. Den är stig som nu går en rundslinga vilket jag älskar. Så skönt att hela vägen alltid är ny.

Utsikten här uppe är otroligt vacker och det är vackert att kunna se utöver inlandet också, vilket en inte ser ifrån Ögeltjärnsberget som jag övernattade på i vintras, länk.

När vi började vår vandring var vi medveten om att det var ett åskväder på gång söder om Övik men när vi gick upp hörde vi hur det mullrade och uppe på berget såg vi blixtrar. Så vi kände att det var kanske en dum idé att vara på ett berg när det åskar…

Så vi tog oss ner och vid havsbadet var det strålande sol så där njöt vi av vår mat och det blev bad för de allra flesta. Jag älskar att bada så detta var så njutbart att få bada efter en har svettats.

Den här turen gav mig också hopp om det mer hållbart liv i Övik med människor att hitta på saker med. Kände mig mycket glad över själva vandringen och samtalen under och efter. Så är jag glad att Josefin från Friluftsföräldrar kontaktade mig.

2 svar på ”Vikbottberget – Blixtar & dunder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *