Kategorier
Små äventyr

#Urban hiking Judarskogen

Tänkte ge lite tips om att få vara ute i naturen i Stockholm. Stockholm är en vacker stad som med en befolkning på ca 2,3 miljoner i Storstockholm. Med Storstockholm inräknas fler kommuner än bara Stockholms kommun. Vilket är härligt att det finns så många möjligheter för så många människor att vara nära och ta del av naturen. 

Detta inlägg kommer att handla om Judarskogen, som är ett naturreservat som ligger i Bromma. Namnet kommer från sjön som ligger mitt i reservatet, namnet judar kommer troligen från ordet ljuda. 1995 blev det ett reservat och även Stockholms första. Syftet med reservatet är bland annat att skydda de De Geer-moräner som finns där.

Det har även två groddammar var ena har det planerats in den större vattensalamandern. 

Judarskogen kommer du enkelt med tunnelbanans gröna linje, antigen Åkeshov eller Ängby. Det går att gå med barn vagn runt sjön men det är vissa områden som är lite tuffare att ta sig fram. Finns bra med informationsskyltar vid ingång till och i reservatet. 

Vi hade med oss lunch och stannade på en gräsplätt där vi tänkte barnen kunde leka men det var väldigt mycket mygg. Trots mygg och lite regn hade vi en jättefin dag och barnen kunde springa en hel del själva. Vissa parti är det klippor och kanske inte lämpar sig för 2-åringar.

Ta gärna en tur till Judarskogen, det tar ca 1 timme att ta sig runt utan barn 🙂 Det finns eldstäder men ta med egen ved.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *