Kategorier
Kroppsvård Naltafri

Självhushållare klipper sitt eget hår

Jag har klippt mig själv i ca 4 år snart 5 år sedan. Det var innan jag födde Ruben jag gick till frisör. Nu sköter jag även resten av familjens hår.

Inspiration

Var jag började klippa mitt eget hår går långt tillbaka. Ända till gymnasiet då jag började klippa mitt hår. Efter det har jag gått till frisörer i omgångar. Ibland har jag varit väldigt nöjd med det. Men oftast gillar jag inte produkterna som används. Jag använder mig av No Poo metoden och då är det svårt att gå till en frisör.

No Poo

För mig handlar det om att använda mindre kemikalier i min vardag. Det väcktes intresse hos mig när jag första gången fick höra om balsammetoden och började läsa på. Då hamnade jag inne på No Poo om ni är intresserade finns sidan nopoo.se med bra information. I min resa har jag använt mig av både äppelcidervinäger som surskölj och bikarbonat att tvätta håret med. Till våren har jag använt björklövsschampo, läs mitt inlägg om det här. No poo för mig handlar också om att minska kemikalier vid städning och disk.

Klippa håret

Så hur har jag gjort då när jag klipper håret? Jag har försökt skapa en liten bildserie som följer här nedan.

Häng med ut & när jag klipper mitt hår. Allt jag behöver är en kam, sax, gummisnodd och en spegel
Fåren som publik
Jag samlar allt hår enligt bilden och kammar det ordentligt. Fäster med en snodd.
Och seriös är jag också
Sedan klipper jag så mycket jag tycker mig behöva…
Sedan släpper jag ut håret för att se om det är hyfsat jämt. Brukar inte riktigt bli det…
Så nästa steg är att jämna ut…
Så, det är inte mer än så jag klipper.

Långt hår och självhushåll

Jag har tänkt att det skulle vara smidigt att ha kort hår. Det sparar vatten och enkelt för jag hatar hår i ansiktet… Men då har jag svårare för att klippa det själv, Ja om jag inte gör en Sara Bäckmo. Just nu får det vara långt, i framtiden kanske det blir annorlunda 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *