Kategorier
Små äventyr

Med Passat genom Västerbotten

I måndags hämtade vi upp min mamma för att åka till Västerbotten och Åsele och besöka ställen som mamma har vuxit upp på och även min mormor. Mormor skulle ha blivit 98 år i år om hon levt så det är en helt annan tid hon levde i. En tid där självklarheter som el och vatten inte fanns. Idag är vi helt beroende av detta för att leva vårt dagliga liv. Ibland kan det vara skönt att bara vara tacksam för allt vi har idag.

Inlandet är så vackert med alla sina bäckar, åar, älvar, tjärnar och sjöar. Runt Åsele finns det mycket stenblock vid Östernoret där vi hyrde deras bygdegård. På kvällen tog vi oss ca 2 km från bygdegården till en strand där det även finns vandringsled, sagostig & en äventyrsbana för små. En förening i byn som ordnar och underhåller området vid Vitterhuset. Vitterhuset ligger under ett enormt stenblock. Här anordnas lite olika föreställningar och han som välkomnade oss till bygdegården har gift sig där.
Äventyrsbanan passar från 3 år men inte alls alla moment. Äventyrsbanan används på eget ansvar.
Uppe på berget har de byggt ett utkikstorn men den behöver nog få lite kärlek. Jag och Ruben klättrade upp men jag blev rädd att den skulle gå sönder så vi gick ner igen.

Men utsikten var det inget fel på.

Jag rekommenderar er att åka till Östernoret och bada, vandra & upplev. Det är otroligt vackert vid viken som går in från Ångermanälven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *