Kategorier
Naltafri

Livet på gården fortsätter

Här inne har jag inte varit så mycket senaste tiden. Jag håller på bygga upp lite tips här på hemsidan till dig som vill prova självhushåll eller har frågor kring det. Det kommer lite inlägg om att skaffa djur men också andra självhushållningstips som inte går ur tiden.

Vi har arbetat på här hemma och sommaren har gått för fort fram. Har inte hunnit med alla projekt som jag önskat men även fått en skön ledighet i sommar. Dock har september blivit tuff med allt som ska ta hand om och viljan att plocka svamp och bär. Vi har också försökt hinna med att hjälpa min gamla mamma som bor på en egen liten gård. Dock bor vi en bra bit ifrån varandra så det tar minst en halvdag att åka iväg till henne. Det är lite trist för jag trivs i min hemby. Det finns massor med svamp i skogen där uppe och jag skulle kunna ha gått där ännu längre om jag bara hade tid.

Du som följer mig på Instagram vet att det har flyttat in ankor hos oss. Det är en drake och en hona, ja ankhanar heter drake men Ruben har även döpt vår drake till Draken och honan heter Kicki. De har varit så blyga och tillbakadragna och hänger mest med hönsen. Vi har presenterat dammen för dem och det tog ungefär en vecka innan de själva tog initiativ att ta ett bad. Ankorna är av rasen Cayuga och är vackert svarta men skiftar i alla dess färger.

Nästa sommar hoppas jag på kunna ha fler odlingar men också mer blommor. Tänker att jag ska höstså perenner typ solhatt och annat smått och gott.

Har du några planer med din trädgård nästa år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *