Livet på en pinne

Igår åkte vi till mormor och där bestämde vi oss för att åka och grilla pinnbröd. Min mamma har tydligen aldrig grillat pinnbröd själv så det blev en ny erfarenhet för henne. Vi åkte till ett ställe som kallas Björnforsen, uppkallad efter att en kvinna som bodde på vid ån, hon hade suttit och tvättat kläder i ån och då dök en björn upp.

Hade gärna försökt fota mera på denna fina plats men som mamma prioriterar en alltid sitt barn och när han inte vill längre är det bara att sluta… Jag får återvända när jag är ensam någon gång. Just nu är det kraftiga strömmar i och med vårfloden. Så jag vill inte ha mitt barn springande vid vatten.
Pinnbrödet blev i alla fall en hit hos stor och liten.

Vårt enkla recept som är gjort på en höft som blir 4-5 små pinnbröd.
– ca 5 dl vetemjöl
– Nypa salt
– ca 3 krm bakpulver
– vatten tills smeten är ”lagom” kladdig, så r det bara att baka ut en ”orm” och linda kring spetsen av en grillpinne.
Vi brukar använda oss av smör men sylt är säkert också gott som vi säkert kommer att prova i framtiden.

Ruben tyckte att det var kul att få grilla själv än om de blev lite brända ibland men vad gör väl det 😉

När vi skulle åka hem så fick jag punktering på bilen men det gick att fixa det också! Ha en fin helg, jag ska jobba hela helgen, var rädda om er!

2 reaktioner på ”Livet på en pinne”

  1. Jag har faktiskt bara ätit pinnbröd en enda gång i livet. Och jag tyckte det smakade hemskt. Kanske bara att jag hade otur, men det är nog därför jag inte har testat igen… Haha! Ser himla mysigt ut i alla fall. 🙂

    1. Jag tycker att det är gott men det smakar som scones. Så gäller det att de blir helt gräddade.. Inte som Rubens som tog eld 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *